Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Polonia sprijină liberalizarea regimului de…

Polonia sprijină liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova

„Polonia speră că R. Moldova va reuşi să depăşească cu succes criza  politică din ţară şi, respectiv, cea economică. Vom continua să fim un partener de nădejde pentru R. Moldova”, a spus Krzysztof Suprowicz, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Poloniei în R. Moldova, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o astăzi cu premierul Vlad Filat. 

Suprowicz a comunicat despre interesul sporit al autorităţilor  poloneze faţă de situaţia economică şi politică din R. Moldova şi a menţionat disponibilitatea Guvernului polonez de a acorda R. Moldova asistenţă financiară pentru depăşirea consecinţelor crizei financiare.

cu referire la aspiraţiile R. Moldova de a deveni membră a UE, Ambasadorul a spus că Polonia le susţine în totalitate, menţionînd că ţara sa sprijină şi semnarea dintre R. Moldova şi UE a Acordului de liberalizare a regimului de vize.

 

Premierul Vlad Filat l-a informat pe Krzysztof Suprowicz despre intenţiile Guvernului de a crea un climat investiţional favorabil.

 „Consider oportun organizarea unui forum al oamenilor de afaceri din R. Moldova şi Polonia, în cadrul căruia să fie analizate foarte atent toate posibilităţile de cooperare, astfel încît relaţiile comerciale dintre ţările noastre să intre pe un nou făgaş”, a specificat premierul.

 În cadrul întrevederii s-a decis relansarea activităţii Comisiei mixte moldo-poloneze.